StatSoft STATISTICA logo zoals bedoeld Naar de webshop Making the World More Productive ®
Oplossingen > Vertical > Overheid

Overheid

Overheidsorganisaties, van centrale overheid tot en met gemeenten, hebben de verantwoordelijkheid om voor de gemeenschap taken uit te voeren. Meer dan ooit tevoren hebben al deze overheidsoverganisaties gemeen dat ze hun werkzaamheden zo efficiënt mogelijk dienen uit te voeren. Efficiency is een noodzaak wanneer enerzijds de verwachtingen van het publiek hooggespannen zijn en er anderzijds sprake is van serieuze budgetbeperkingen. Met de STATISTICA tools wordt het een stuk makkelijker om aan deze vraag te voldoen.

Door gebruik te maken van de enorme hoeveelheid data die op regelmatige basis wordt verzameld kan STATISTICA helpen bij het vinden van belangrijke trends. Deze trends vormen de basis van forecasts, zodat de overheid sneller kan reageren en nog beter aan de te verwachten klantvraag kan voldoen. Het inzetten van de analytische kracht van STATISTICA draagt bij tot een beter begrip van de huidige vraagstukken en de te overwegen scenario's om hierop gericht in te spelen.

De analytische en grafische mogelijkheden van STATISTICA worden binnen overheidsorganisaties met succes toegepast. De FDA (Food- and Drug Authorization) gebruikt STATISTICA Text Miner, een workbench om waardevolle informatie te vergaren uit ongestructureerde data, om de veiligheid van patiënten te analyseren. De verkregen patronen leiden tot een beter begrip van patient-veiligheid en geven een stimulans om betere, meer geïnformeerde beslissingen te nemen.

Het amerikaanse Ministerie van Defensie, zowel de landmacht, luchtmacht als de marine volgt nauwgezet personeel en uitrusting om ervan verzekerd te zijn dat de resources optimaal worden ingezet. Met STATISTICA Data Miner wordt het verbeterpotentieel in kaart gebracht. De forecasting tools van STATISTICA Data Miner helpen de vraag voor te blijven bij maximale efficiency.

De veiligheid van drinkwater wordt continue bewaakt om een verantwoorde consumptie te kunnen garanderen. Met STATISTICA Enterprise Quality Control worden trends eenvoudig ontdekt ver voordat water verontreiniging een kritisch niveau bereikt. Water kwaliteitsrapportages worden consistent en automatisch gegenereerd, rekening houdend met de lokaal van toepassing zijnde reguleringen. De amerikaanse Luchtmacht gebruikt de experimentele design tools van STATISTICA Quality Control om de performance van de luchtvloot te optimaliseren in combinatie met het kerosine verbruik. De hulpmiddelen geven inzage in de variabelen die van invloed zijn op de performance.

Samen op weg naar duurzame verbetering? Naast operational excellence kunnen STATISTICA oplossingen worden ingezet voor product/services leadership en customer insight projecten.

Geïnteresseerd?


Ga de uitdaging aan met intelligentie op je werkplek.
Neem contact op voor een nadere kennismaking!

Enkele klanten:

Logo BKA      Logo DLR      Logo FDA

home omhoog