StatSoft STATISTICA logo zoals bedoeld Naar de webshop Making the World More Productive ®
Oplossingen > Vertical > High-tech

High-tech

Het wordt van toenemend belang om vermogen te ontwikkelen om snel te kunnen innoveren en samen te werken binnen de gehele kennis- en waardeketen. Zowel de complexiteit als de concurrentie bij high-tech producten neemt hand over hand toe. De productie van halfgeleiders is een complexe en kostbare aangelegenheid. Dit proces bestaat uit een nagenoeg volledig geautomatiseerde toepassing van honderden processtappen ("stacks") van silicium wafers, elk met een groot aantal microchips. Het creëren van een high-yield proces, waarbij de meeste chips (90% of meer) in de acceptatie-fase getest worden is precisie-werk en tijdrovend. De faalkosten zijn aanzielijk, deze kunnen oplopen tot $ 2 miljoen of meer. Bovendien kunnen onverwacht lange ramp-up tijden ontstaan om tot een betrouwbaar productieproces te komen.
 

STATISTICA en het engineering proces

STATISTICA biedt een uitgebreide toolset voor experts om processen te bestuderen. STATISTICA maakt een snelle en naadloze integratie met de bestaande gegevens-infrastructuur en bevraagt direct de relevante databases (vrijwel alle standaard database-formaten worden ondersteund). Hierbij wordt een directe verbinding gemaakt met de gegevens; een import is niet benodigd. De interactieve graphics van STATISTICA zijn snel, flexibel en verschaffen inzichten en grafische samenvattingen van de belangrijkste processen, variabelen, metingen, resultaten etc.

Volledig op maat in te richten

Elk proces is uniek, de techniek voor geautomatiseerde productie is in deze sterk concurrerende markt voortdurend in ontwikkeling. STATISTICA is volledig aanpasbaar en programmeerbaar, incl. alle grafische aspecten, data handling etc. STATISTICA is tevens een toolkit waarmee technici snel maatwerk analyses kunnen uitvoeren en processen kunnen ontwikkelen. De kritische ramp-up van nieuwe productieprocessen wordt hiermee op een effectieve wijze ondersteund.

Geavanceerde Data Mining en Predictive Quality Control

STATISTICA Data Miner biedt een zeer uitgebreide set van knowledge discovery algoritmes die het productieproces kunnen ondersteunen. Het geïntegreerde platform, oftewel de workbench bevat algoritmes zoals stochastic gradient boosting, random forest, support vector machines, multivariate adaptive regressie splines (MARSplines), independent component analyse etc. Deze technieken kunnen worden gebruikt om betrouwbare en robuuste voorspellende modellen te bouwen voor kwaliteitsbeheersing die zelfs in een high-dimensie omgeving met grote aantallen variabelen goed tot hun recht komt.

STATISTICA Data Miner en KLA-Tencor

STATISTICA Data Miner en overige analyse algoritmes worden toegepast bij de ondersteuning van de KLA-Tencor analyse. Voor specifieke yield management oplossingen voor de halfgeleider industrie heeft KLA-Tencor StatSoft STATISTICA geselecteerd als geavanceerde data analyse en data mining partner.

Samen op weg naar duurzame verbetering? Naast operational excellence kunnen STATISTICA oplossingen worden ingezet voor product/services leadership en customer insight projecten.

Geïnteresseerd?


Ga de uitdaging aan met intelligentie op je werkplek.
Neem contact op voor een nadere kennismaking!

Enkele klanten:

Solar World - A Fresh Wind Blows in Alternative Energy (PDF)      Logo Vattenfall      Aluminerie Alouette Inc. uses STATISTICA Enterprise to Improve the Aluminum Manufacturing Process Control (PDF)

home omhoog