StatSoft STATISTICA logo zoals bedoeld Naar de webshop
Making the World More Productive ®
Oplossingen > Thema > Credit Scoring

Credit Scoring/Scorecard

Credit Scoring, aanzienlijke verbetering van winstgevendheid

Voor financiële dienstverleners zijn credit scoring en rules based decisioning belangrijke risk management instrumenten. Bruikbare en voorspellende regels zijn gewenst om patronen in klantgegevens te ontdekken. De scores zijn benodigd om nieuwe groeimogelijkheden in te richten, optimalisaties te bewerkstelligen en portfolio's op een verantwoorde wijze te beheren.

STATISTICA Credit Scoring is de in-house scoringsoplossing voor pro-actief credit risk management en gedegen risico beheersing. Door toepassing van moderne technieken valt een veel grotere mate van nauwkeurigheid te verkrijgen. Aansprekende resultaten zoals aanzienlijke verbetering van winstgevendheid, verhoogde omzet bij gelijkblijvend risico en bewezen reductie van credit loss worden behaald.

STATISTICA Scorecard maakt het verschil:

  • Combinatie van traditionele, statistische methodiek voor scorecard modeling (gebaseerd op logistische regressie) met state-of-the-art wiskundige algoritmes gebaseerd op predictive modeling (boosted trees, random forest, neural network ensembles).
  • Predictive Analytics met STATISTICA Data Miner, de award winning Data Mining workbench vormt een essentieel deel van de oplossing. Omvat zowel data preparatie, manipulatie als visuele exploratie.
  • Workflow: Integratie van geavanceerde scorecard logic (Scorecard Builder), zodat alle processtappen op gebruikersvriendelijke wijze (wizard-style approach) kunnen worden doorlopen. Het arbeidsintensieve gedeelte is hierbij gestandaardiseerd en zoveel mogelijk geautomatiseerd.
Scorecard workflow

    Als workflow omvat het alle denkbare stappen die benodigd zijn voor pro-actief credit management en gedegen risico-evaluatie. 


Toepassingen:

Enkele klanten:

 Logo Carl Zeiss   

Logo Voestalpine

  
Logo 3M     Logo 3M 


Outperformance met Scoring. Hoe gaat dat in z’n werk?


Neem contact op voor een nadere kennismaking! 

home omhoog